Selecteer een pagina

Oei, wat voel ik mij vereerd. Heliomare heeft mij gevraagd ambassadeur te zijn van de Heliolympics van 2020. Een sportweek boordevol activiteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking, die de kans krijgen om diverse sporten te ontdekken. Deze week vindt plaats in september en staat geheel in het teken van sporten, acceptatie, integratie, grenzen verleggen, gezelligheid en teamspirit. Natuurlijk heb ik met veel enthousiasme ‘ja’ gezegd! Geweldig, ik word ‘gewoon’ één van de ambassadeurs. ???? Ze zijn onlangs gestart met de organisatie en ik denk dat ik me straks in goed ambassadeursgezelschap zal bevinden. ???? Namen die zich in 2016 verbonden hebben aan dit mooie evenement zijn Peter Heerschop, Bibian Mentel, prof. Erik Scherder, Jetze Plat en Louis van Gaal. Wow! Bijzonder ook dat ik deze keer aan de andere kant van de lijn sta. Vier jaar geleden waren wij met de Rabobank nauw betrokken bij de Heliolympics, omdat wij hoofdsponsor van het evenement waren. Ik heb toen de verschillende activiteiten bij mogen wonen, waaronder de opening en afsluiting van deze sportieve week. Ook heb ik tijdens die week Bibian Mentel voor de eerste keer ontmoet, bij een clinic die de we als sponsor kregen aangeboden. Degene die mij trouwens gevraagd heeft ambassadeur te worden, was ook de persoon die ik als eerste benaderde toen ik wist dat mijn been geamputeerd moest worden en ik in Heliomare zou gaan revalideren. Het kan gek lopen. Wat de rol van ambassadeur precies inhoudt, gaan we nog bespreken. Voor nu werd mij gevraagd een foto en een persoonlijke quote aan te leveren, die gebruikt zal worden in de communicatie omtrent het event. Er wordt verwacht dat we gedurende die week actief aanwezig zijn om leerlingen en patiënten en cliënten te inspireren en enthousiasmeren tijdens de opening of een sportevenement. Daarbij gebruiken we ons netwerk actief om berichten te plaatsen op sociale media, wat bijdraagt aan de bekendheid van het evenement en waardoor de trots van de deelnemers zal groeien. Uiteraard zal ik jullie ook via mijn blog op de hoogte houden.Gisteren heb ik weer eens mogen genieten van een heerlijke ontspannen massage van Inge van Total Recharge Massage. ????????Het was alweer even geleden en mijn lijf schreeuwde om ontspanning. Zo fijn! En…ik heb heel voorzichtig voor het eerst op mijn rechterzijde gelegen. Heel spannend en eng, beetje pijnlijk nog, maar het ging wel. ????

Sven en ik waren al vroeg onderweg naar de tandarts, omdat mijn pas gevulde kies nog altijd erg gevoelig en pijnlijk was. Ik vreesde voor een wortelkanaalbehandeling, maar de goede man dacht het probleem op te lossen was door de vulling wat te verlagen. Mocht na een week de pijn niet weg zijn, dan moet ik er alsnog aan geloven. Grrr…???? We waren mooi op tijd thuis voor mijn coach sessie. Onder het genot van een kopje thee heb ik Eveline bijgepraat over mijn ambassadeurschap. Ik had verschillende quotes uitgewerkt en daar hebben we uitgebreid aandacht aan besteed. Mooie training ook! Verder hebben we gekeken naar mijn energiecheck en drie concrete doelen gesteld, om voor mezelf meer rust in te bouwen, waardoor mijn batterij niet meer volledig leegloopt. Eigenlijk is het heel simpel, ik wil een half uurtje eerder naar bed, tussen de ochtend en avond activiteit minimaal een uurtje rust nemen en elke dag voor het slapen gaan drie positieve dingen van die dag benoemen. Moet lukken, toch? Daarna hebben we mijn elevator pitch bijgewerkt, maar dat blijft working in progress. Komende weken ga ik aan de slag met het stappenplan voor mijn ‘storytelling’. Het raamwerk maken van mijn verhaal. Het vertellen van verhalen is de manier waarop mensen betekenis aan hun bestaan geven, kennis doorgeven, gedrag leren en hun geschiedenis en toekomst begrijpen. Leuk leuk!

Mijn energie was vanmiddag toch een beetje zoek en heb daarom bewust een rustmomentje ingelast, voordat Mandy mij naar Heliomare zou brengen voor mijn vierde rijles. Met (jawel alweer) een cappuccino ☕️ in de hand, reden we naar Wijk aan Zee. Ook deze les ging prima, al trapte ik een paar keer ietwat slecht gedoseerde op de rem, waardoor ik de instructeur zowat een whiplash bezorgde. ???? Kletsen, verkeerssituaties inschatten en met mijn linkervoet gas geven en remmen is niet altijd een eenvoudige combinatie. ???? Terug in Heliomare ging ik met een paar revalidanten wat drinken. Zij stelden voor te gaan ‘wijnen’, maar ik voelde mij niet echt lekker en fit en zei het wijntje deze keer over te slaan. Mijn revalidatiegenootje volgt trouw mijn blog en viel zowat uit haar stoel. ???? ’Jij geen wijn? Dat kan niet, in jouw blog lees ik altijd over wijnmomentjes’, zei ze. Klopt, maar des te trotser was ik op mezelf dat ik het aantrekkelijke aanbod kon afslaan. Maar… we halen het wel een keertje in hoor Anke. Beloofd! ???? ????In de Orangerie heb ik mijn appeltje gegeten en een theetje gedronken, terwijl de dames genoten van hun wijntje. Om vijf uur zat ik klaar in de receptie voor de taxi. Het wachten is meestal niet erg, want er loopt of rolt altijd wel iemand voorbij die ik ken of ik ga wat schrijven. Zo ook vandaag, een maatje van de Helioheroes, één van mijn therapeuten en een revalidant die een deel van zijn rechterbeen miste en van mij wilde weten hoe het rijlessen ging. Na veertig minuten klom ik weer in de telefoon met de taxicentrale. Mijn taxi was ‘onderweg’. Ja ja, dat ken ik. ???? Goed, na ruim een uur wachten kwam de taxi het parkeerterrein oprijden. Yes, op naar huis!

Drie positieve dingen die mij vandaag blij hebben gemaakt. ????

• Ik heb een mooie quote geformuleerd voor de Heliolympics

• Rijles ging goed ????

• Ik heb slechts één uur, in plaats van twee, op de taxi hoeven wachten ????

Spreuk van de dag ????

Door ons leed leren wij ons geluk naar waarde schatten.