Selecteer een pagina

Bram Tankink, ambassadeur van de Nederlandse Loterij, stond vanochtend met een cameraploeg bij mij voor de deur. Hij kwam voor een interview over mijn persoonlijke verhaal en mijn doel; de 25 km van de Ride for the Roses???? fietsen met de handbike. We hadden om negen uur afgesproken, maar rond kwart over acht zag ik al wat auto’s voor de deur parkeren. Susan Kaat, relatiebeheerder Patiëntenparticipatie van het KWF, belde als eerste aan. We hebben samen koffie gedronken en het interview kort voorbesproken. De hele crew, interviewer, cameraman, geluidsman, regisseur en nog wat mensen van de Nederlandse Loterij, bleven buiten om de zaken voor te bereiden en door te nemen met elkaar. Er volgde een korte kennismaking met de filmploeg, er werd een microfoontje op mijn kleding aangebracht en daarna ging de camera draaien. Take 1! ???? Bram belde aan, stelde zich voor, kwam binnen en nam plaats aan de tafel waar we met elkaar het gesprek aangingen.

Bram zelf was 18 jaar professioneel wielrenner en in 2018 reed hij namens Team LottoNL-Jumbo zijn laatste koers. Negen keer reed hij de Tour de France.

Ik heb mijn verhaal gedeeld en verteld wat de Ride de afgelopen jaren voor mij betekend heeft en dat het ook nu weer mijn houvast is. Het fotoboek van de eerste Ride uit 2015 lag op tafel en hebben we samen bekeken. Na het heftige verhaal had Bram een super leuke verrassing voor mij. Ik zou in de middag een clinic handbiken krijgen van niemand minder dan de wereldkampioen Jetze Plat. Wow, vet! ???? Ik heb Jetze in 2016 al eens mogen ontmoeten bij de Heliolympics in Heliomare, waar ik voor mijn werk het vrijwilligersteam coördineerde. Wij waren met de Rabobank hoofdsponsor van het sport evenement voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking waar Jetze ambassadeur van was. Bizar eigenlijk dat ik nu, in een hele andere positie, weer met hem in contact zou komen.

In de tijd dat ik me ging omkleden, is de cameraploeg naar angel???? Mandy gegaan, voor een paar aanvullende vragen voor het interview. Toen ze weer terug kwamen, hebben we een kopje koffie gedronken en zijn we met vijf auto’s richting Uithoorn gereden. Mijn rolstoel, handbike, prothese en krukken gingen mee in de luxe auto van Bram, waar zelfs in de auto een camera op het dashboard geïnstalleerd was. Net echt! ???? Het gesprek in de auto werd opgenomen en gefilmd, roddelen was dus onmogelijk. ???? We werden ontvangen bij Clubgebouw Uithoornse Wieler Trainings Club met een lunch. We hebben een heerlijke broodje gegeten en wat gekletst. Voordat we richting de baan gingen, heb ik met Susan kort buiten gewandeld met ‘Leggy’, omdat ik niet meer zo goed kon zitten en dus even een stukje moest lopen. Vervolgens gingen we richting de sintelbaan, waar Jetze Plat al op zijn supersonische handbike op ons zat te wachten.

Jetze Plat, wereldkampioen handbiken, is geboren met een afwijking aan beide benen.

Jeetje, wat een beer! ???????? Bram stelde Jetze aan mij voor en na een praatje zijn we gaan fietsen. Onze handbikes waren wel heel verschillend. Laten we zeggen dat Jetze een lichtgewicht wieler-handbike had en ik een zware stads-handbike, dan snap je het verschil.???? Onze fietsen werden voorzien van een GoPro (actie camera) en onze microfoons werden getest. Terwijl we aan het rijden waren, kreeg ik veel informatie, deelden we onze verhalen en kreeg ik de nodige tips. Hoe en wanneer te schakelen, opbouw van trainingen, het nemen van bochten en nog veel meer, het was leuk en leerzaam. Bram sloot even later ook aan met een handbike. Hij gaf vrij snel toe, dat het best heel zwaar was.????

O ja, er vloog zelfs een GoPro drone met ons mee… Zoveel camera’s op één dag heb ik nog nooit gezien. Nu maar hopen dat ik er goed op sta. ☺️ Ze hebben de hele dag gedraaid met verschillende camera’s vanuit de lucht, in de auto, op de fiets en ook nog met een grote camera…en dat voor een filmpje van tweeëneenhalve minuut. Volgende week donderdag komt het filmpje uit. Ik ben benieuwd!

Nederlandse Loterij, maakt niet alleen veel deelnemers blij met mooie geldprijzen. Ze zorgen er ook voor dat Nederland gelukkiger en gezonder wordt. Dit doen ze door sport en beweging bereikbaar te maken voor iedereen. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch en van revalidatie tot gehandicaptensport. Nederlandse Loterij draagt haar opbrengst af aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en 18 goede doelen, waaronder KWF.

De spreuk van vandaag ❤️

Leef, geniet en heb lief. Morgen kan het anders zijn.