Selecteer een pagina

Het was vroeg in de ochtend dat ik naar buiten keek en zag dat het gesneeuwd had. Wijk aan Zee zag er winters uit. Mooi! In het verkeer was er daarom ook hier en daar wat oponthoud. Wat bleek…mijn fysio stond, met vele anderen, in de file voor de Velsertunnel. Gelukkig waren er collega therapeuten om met mij, het eerste half uur, te trainen. Staand een bal overgooien en buikspier oefeningen vanaf de mat. Toen ik even later in de sporthal kwam, was het wel heel erg stil. Ik keek op mijn programma en zag dat ik een half uurtje te vroeg was voor de rolstoelles. ???? Dus ik terug naar boven, om dan maar een bakje koffie te drinken. Het zag er buiten zo winters uit dat ik dacht dat de les buiten niet door zou gaan, maar mijn collega revalidant dacht van wel. Toch maar even mijn jas opgehaald en doorgereden naar de Sporthal. En ja we gingen naar buiten. We zijn door de sneeuw naar de strandopgang gereden. Dat is nog eens praktisch oefenen.

Door de sneeuw, over het gladde wegdek naar boven, de zee zien en weer terug. Het ging goed, dus het was genieten buiten. Terug binnen ging ik richting mijn kamer, omdat ik een afspraak had met de diëtiste. Samen hebben we besloten om een soort van 0-meting te doen, zodat we kunnen zien wat het sporten en de huidige voeding doen. Dit doen we op mijn verzoek om mijn ‘nieuwe’ gewicht te controleren. Omdat ik wat tijd over had ging ik in de sporthal kijken of er wat ‘te spelen’ viel. Jawel er was badminton ???? en ik mocht even meedoen. Samen met een revalidant speelden we over met de trainer. Het grappige was dat deze revalidant vroeg ‘wat heb jij?’Is toch gek? ???? Ik dacht ‘Hallo ik mis een been, dat zie je toch?’ Maar hij zei later, ‘misschien heb ik je weekend gemaakt met het mooiste compliment ever…’???????? Met een broek in mijn tasje ging ik naar de activiteitenbegeleiding. We zouden weer een broek korter maken, of beter gezegd de rechter pijp verwijderen. Ik had de broek aan die ik vorige keer ingekort had, maar deze was eigenlijk helemaal niet passend. Dus opnieuw afmeten, knippen, spelden en naaimachine klaarzetten. Halverwege kwamen we erachter dat we de broek niet binnenstebuiten hadden gedraaid. ???? Dus opnieuw afspelden. Wat denk je…? Tijd om. ???? Gelukkig had de begeleiding later in de middag nog even tijd, dus ik mocht later terugkomen.

Het was lunchtijd en ik koos er deze keer voor om in de huiskamer te lunchen. We hebben het vaak gezellig met elkaar, maar je hoort ook de verhalen van anderen. Pffff…heftig allemaal hoor! Na deze pauze ging ik door naar het zelfstandig oefenen. Nu was mijn fysiotherapeute er wel en heb ik met haar wat mat-oefeningen gedaan. Tussen deze en de laatste therapie door, ging ik mijn broek nog snel even sticken oftewel dichtnaaien. Het duurde eventjes, maar ook broek twee is nu klaar. ???? En…last but not least, had ik een afspraak met de psycholoog. Een uur lang hebben we gesproken over wat mij op dit moment bezighoud. Veel! ???? Sven was al op mijn kamer en had mijn tas al bijna ingepakt. Van wie zou hij dit hebben? ???????? We hebben ook al wat andere spulletjes mee terug naar huis genomen. Wat verzamelt een mens veel hè in vier maanden! ???? Wij reden terug naar huis en het weekend kon beginnen. Yes! ????❤️

Irene kwam in de avond gezellig langs. En wat had zij mee? Het Keezenspel! ????Het eerste potje deed Sven nog even mee. Later nam een vriendin van Lynn zijn plaats over. Wat een geinig spel en wat hebben we gelachen! Nu lekker slapen! ????????